Wabi-Sabi / Δημιουργία του Καταφυγίου μας

Wabi-Sabi / Δημιουργία του Καταφυγίου μας

Στη φασαρία της καθημερινής ζωής, το να βρίσκουμε στιγμές ηρεμίας είναι απαραίτητο για την ευημερία μας. Στη sofa-bed-futon, πιστεύουμε στην τέχνη του Wabi Sabi, που αγκαλιάζει την ατέλεια και βρίσκει την ομορφιά στην απλότητα.

Καθώς ζούμε την πολύπλοκη ζωή μας, η δημιουργία ενός γαλήνιου περιβάλλοντος κρεβατοκάμαρας μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο από το χάος του κόσμου.

Ακολουθούν 8 συμβουλές σχεδίασης Wabi Sabi για να εφαρμόσετε στην κρεβατοκάμαρά σας, δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης:


1. Αγκαλιάστε τα Φυσικά υλικά: Ενσωματώστε στοιχεία όπως ξύλο, μπαμπού και πέτρα για να φέρετε την επαφή με τη Γη, τη φύση στον χώρο σας.

2. Απλοποιήστε τον χώρο σας: Φτιάξτε την κρεβατοκάμαρά σας για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανοιχτότητας και γαλήνης. Αφήστε τα περιττά αντικείμενα και αγκαλιάστε την ομορφιά του μινιμαλισμού.

3. Δώστε την αίσθηση Απαλότητας, με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα: Προσθέστε στρώματα από μαλακά, απτικά υφάσματα, όπως τα Χειροποίητα Futon στρώματά μας, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

4. Καλλιεργήστε την Οικειότητα: Δημιουργήστε μια άνετη γωνιά για διάβασμα ή διαλογισμό, όπου μπορείτε να αποσυρθείτε και να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας.

5. Embrace Imperfection: Γιορτάστε την ομορφιά της Ατέλειας ενσωματώνοντας χειροποίητα κεραμικά ή vintage ευρήματα στη διακόσμησή σας.

6. Αφήστε το Φυσικό Φως: Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως στην κρεβατοκάμαρά σας για να δημιουργήσετε έναν φωτεινό και ευάερο χώρο που ανεβάζει το πνεύμα.

7. Φέρτε τη Φύση σε εσωτερικούς χώρους: Ενσωματώστε ζωντανά φυτά ή αποξηραμένα βοτανικά για να εμποτίσετε την κρεβατοκάμαρά σας με την ηρεμιστική ενέργεια του φυσικού κόσμου.

8. Προωθήστε την Ηρεμία: Δημιουργήστε τη διάθεση για χαλάρωση με απαλό φωτισμό, χαλαρωτικά αρώματα και απαλή μουσική για να δημιουργήσετε μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Ενσωματώνοντας αυτές τις σχεδιαστικές αρχές Wabi Sabi στην κρεβατοκάμαρά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να επαναφορτιστείτε και να βρείτε ηρεμία μέσα στο χάος της ζωής.

Σίγουρα τα επιλεγμένα έπιπλά μας, τα στρώματα με φυσικά υλικά αλλά και υπόλοιπα αντικείμενά μας, θα σας βοηθήσουν σε αυτό, αφού αυτή είναι η Φιλοσοφία μας, εδώ και χρόνια!

Καλή Επιτυχία.

Γιώργος Πανιτσίδης

Interior Designer

Back to blog