Καθημερινή άσκηση και τα πολλά οφέλη της

Καθημερινή άσκηση και τα πολλά οφέλη της

Καθημερινή άσκηση και τα πολλά οφέλη της

Όλοι γνωρίζουν ότι η ενοχλητική αίσθηση του πόνου των μυών προκαλείται από τις λάθος θέσεις ύπνου.

 

Το τέντωμα είναι πραγματικά καλό για όλους και όχι μόνο για τους αθλητές. Στην πραγματικότητα, οι σωματικές ασκήσεις προσφέρουν στο σώμα μας μια απίστευτη αίσθηση ελαφρότητας, επιτρέποντάς μας να διατηρήσουμε την ευκινησία μας.

 

Το τέντωμα είναι τόσο βασικό - αναγκαίο που ο καθένας από εμάς πρέπει να το κάνει καθημερινή βάση. Να γιατί:

 
  • Εκτός από την αύξηση της κινητικότητας των μυών και των αρθρώσεων, οι ασκήσεις τεντώματος βοηθούν στην πρόληψη των μυϊκών συσπάσεων και της εξασθένησης των μυών.

  • Οι ασκήσεις τεντώματος μειώνουν την αρτηριακή πίεση, προάγοντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τη χαλάρωση.

  • Όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα, το τέντωμα ενισχύει την απελευθέρωση ενδορφινών, επίσης γνωστών ως ορμόνες «αίσθησης-καλής», καθώς βελτιώνουν τη διάθεσή μας.

Πότε είναι ο ιδανικός χρόνος για τέντωμα;

 

Εάν απλώς δεν μπορείτε να βρείτε το χρόνο για να συμμετάσχετε σε μαθήματα γιόγκα ή πιλάτες, μην ανησυχείτε! Μπορείτε εύκολα να αφιερώσετε στον εαυτό σας 10 λεπτά την ημέρα απευθείας από την άνεση του σπιτιού σας. Αλλά πότε ακριβώς?

 

Διαλέξτε μια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χρόνο που βιάζεστε ή για να καθυστερήσετε για το επόμενο ραντεβού σας. Επίσης, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην τεντώνετε με κρύους μυς. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να επιλέξετε το πρωί αμέσως μετά από ένα ενεργητικό ντους ή βράδυ μετά από ένα ωραίο ζεστό μπάνιο που ανακουφίζει τη σωματική κόπωση.

 

3 συμβουλές για σωστό τέντωμα

 

1. Δεν υπάρχει ανάγκη υπερβολικής καταπόνησης των τεντωμένων θέσεων. Θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου με έναν εντελώς φυσικό τρόπο με τη συνεχή πρακτική.

 

2. Για αποτελεσματικό τέντωμα, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε θέσεις για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, καθώς ένας μεγαλύτερος χρόνος θα μπορούσε να υπερφορτώσει τους μύες.

 

3. Ρυθμίστε την αναπνοή σας και, ειδικότερα, εκπνεύστε αργά. Η σωστή αναπνοή θα σας βοηθήσει να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις, διευκολύνοντας το τέντωμα και τη χαλάρωση των μυών.

Επιστροφή στο ιστολόγιο